CHP’li Bakan sordu: Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?

CHP’li Bakan sordu: Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yeniden yargılama gerekçesiyle tahliye edilen hükümlü Hizbullahçıları gündeme getirdi ve “Yargılamalar ne oldu? Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?” diye sordu.Yazılı bir açıklama yapan...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yeniden yargılama gerekçesiyle tahliye edilen hükümlü Hizbullahçıları gündeme getirdi ve “Yargılamalar ne oldu? Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?” diye sordu.

Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, son yıllarda Hizbullah’ın hükümlü tüm üst düzey yöneticilerinin serbest bırakıldığını anımsattı. “Hafıza tazelemek ve uyarmak gerek" diyen CHP'li Bakan, "2019’da onlarca Hizbullahçı serbest bırakıldığında dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sormuştuk. Gül, sorularımıza yanıt vermek yerine mevzuatı yazıp tüm yetki ve sorumluluğun yargı mercisine ait olduğunu ifade etmekle yetinmişti. Yüzlerce insanı vahşice katleden Hizbullah ile ilgili aldıkları bu tasarrufu da bu ‘cesur’ tavrı da anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.