Belediye AKP’li olunca suya %100 zam

Belediye AKP’li olunca suya %100 zam
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde maliyetinin yarısına su satılmasına karşın, yüzde 50 indirim teklifinin iktidar bloğu oylarıyla kabul edilmesine tepkiler sürerken, AKP’nin Ankara’da suya indirim oyu veren meclis üyeleri...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde maliyetinin yarısına su satılmasına karşın, yüzde 50 indirim teklifinin iktidar bloğu oylarıyla kabul edilmesine tepkiler sürerken, AKP’nin Ankara’da suya indirim oyu veren meclis üyeleri Kahramanmaraş’ta belediyenin zarar etmesine razı gelmedi, su fiyatını bir yılda yüzde 100’ün üzerinde artırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TBMM'de yaptığı konuşmada iktidar cephesinin Ankara'da su fiyatında yüzde 50 indirim yapılmasıyla ilgili teklifini eleştirirken, “Bu karar tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş'ı cezalandırmaya yönelik bir girişimdir. Mansur Yavaş Belediyeciliğini çökertmeye yönelik bir çabadır. Ama asla başarılı olamayacaklar” dedi.

SUYA YÜZDE 100 ZAM YAPTILAR
AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraşlılara zulmettiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın AK Parti Ankara'da su fiyatının yarı yarıya indirilmesi için önerge veriyor. Ak Partili meclis üyeleri oy veriyorlar önergeye. Ama aynı Ak Parti'nin belediye meclis üyeleri Kahramanmaraş'ta suya zam yaptırıyor. Yüzde yüzün üzerinde Kahramanmaraş'ta suya zam yapılmıştır. Bu yetmiyormuş gibi bir de vatandaşın bilgisi, isteği rızası olmadan su sayaçları değiştiriliyor. Millet zaten enflasyonun altında inim inim inliyor. AK Partili Kahramanmaraş Belediyesi bir de vatandaşın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikmiş. Kınıyorum Ak Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve başkanını.”