CHP’li Çeviköz’den Erdoğan’ın söylemine eleştiri: “Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor”

CHP’li Çeviköz’den Erdoğan’ın söylemine eleştiri: “Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor”
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerinin “diplomatik bir söylem olmadığını” ifade etti. Çeviköz, bu sözlerin...

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerinin “diplomatik bir söylem olmadığını” ifade etti. Çeviköz, bu sözlerin “tehdit olarak algılandığını” ve “Türkiye ile ilgili olumsuz algı yarattığını” savundu. Yunanistan’ın S-400’lerin kullanılması için Türkiye’yi tahrik ettiğini belirten Çeviköz, KRT’de “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtladı. Emekli büyükelçi Çeviköz özetle şunları söyledi:

SICAK ÇATIŞMAYA EVRİLMEZ
“Yunanistan, Türkiye’yi tahrik ederek bir kıvılcım parlatmak istiyor. Türkiye şimdilik bu tuzağa düşmüyor. Ancak Cumhurbaşkanın ‘Bir gece ansızın geliriz’ ifadesi ortalığı karıştırdı. Bu tehdit olarak algılandı. ABD’den başlayarak birçok ülke Yunanistan’ın arkasında saf tuttu. Zaten esas maksat bu. Yunanistan bunu kullanıyor.
‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya evrilmesini beklemiyorum. Her iki taraf için zarar verici olur. Kaldı ki NATO’yu da bu durum çok rahatsız eder, böyle bir çatlağa izin verilmez. S-400’lerin devreye girmesi için Yunanistan sürekli tacizde bulunuyor. S-400’ün devreye sokulması Türkiye’yi zor durumda bırakır.”