CHP’li İlgezdi: Yurtlarda ne öğrenci var ne depremzede

CHP’li İlgezdi: Yurtlarda ne öğrenci var ne depremzede
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, depremzedelere ayrılan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının birçoğunun boş olduğu iddiaları üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na, “KYK yurtları söylendiği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, depremzedelere ayrılan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının birçoğunun boş olduğu iddiaları üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na, “KYK yurtları söylendiği gibi boş ise neden öğrencilerimiz yüz yüze eğitim hakkından mahrum bırakılıyor” diye sordu.

Depremzedelere ayrılan KYK yurtlarının birçoğunun boş olduğu iddialarını Meclis’e taşıyan Akkuş İlgezdi, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şöyle dedi:
“Depremin hemen ardından alınan kararla birlikte çok sayıda mağduriyet oluştu. Hem sosyal medyadan hem de çeşitli iletişim kanallarından bize ulaşan öğrencilerin yaşadığı sorun, sıkıntı toplumsal bir travmaya dönüştü. Üniversitelerin örgün eğitim programlarında şu anda 5 milyon 964 bin 910 öğrenci okuyor. KYK yurtlarında kalan öğrenci sayısı ise 678 bin 763. Üniversitede okuyan her 100 öğrenciden yalnızca yüzde 11’i ise KYK yurtlarında barınabiliyor. Depremden sonra eşyalarıyla birlikte yurtlardan çıkarılan çok sayıda öğrenci, ortada kalırken, boşaltılan yurtların da büyük bölümünün boş kaldı.”

İlgezdi, Bakan Kasaploğlu’ndan da şu sorularına yanıt istedi: “Toplam kaç depremzede vatandaşımız KYK yurtlarına yerleşim sağlamıştır? Boş KYK yurtları kalmış mıdır? Depremzede vatandaşlarımızı yerleştirmek üzere, eşyalarını dahi toplamalarına izin vermediğiniz öğrencilerimizin durumu hakkında bir çalışma yapılmış mıdır? Öğrencilerimizin ailelerinin yanlarına dönmesi adına herhangi bir destek oluşturulmuş mudur? Barınma, beslenme, ulaşım ve uzaktan eğitime katılma konusunda ihtiyacı olan öğrencilerimiz için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?”