CHP'li Kanko: Kendi karanlık yüzünüzü kapatın

CHP'li Kanko: Kendi karanlık yüzünüzü kapatın
Kocaeli Derince'de katıldıkları bir yarışmadan dereceye giren kız öğrenciler, kaymakamı ziyaret ettiler. Derince İlçe Milli Eğitimin Müdürlüğünden yapılan paylaşımda öğrencilerin yüzleri buzlandı.Derince Kız Anadolu...
Kocaeli Derince'de katıldıkları bir yarışmadan dereceye giren kız öğrenciler, kaymakamı ziyaret ettiler. Derince İlçe Milli Eğitimin Müdürlüğünden yapılan paylaşımda öğrencilerin yüzleri buzlandı.

Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’te ‘Dinin Yaşanmasına Yönelik Sosyal Model Tasarım Yarışması’nda ‘Beni İyileştiren Nesil’ adlı projesiyle Türkiye üçüncüsü oldu. Derece yapan öğrenciler Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam ile kız öğrenciler fotoğraf çektirdi.

Kızlar sansürlendi

Bu fotoğraflar Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Bu paylaşımda Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir skandala imza attı. Tepki çeken fotoğrafta biri hariç tümü tesettürlü ve başörtülü olan kız öğrenciler ve öğretmenlerinin yüzlerinin kapatıldığı görüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paylaştığı fotoğrafta sadece erkek Kaymakam Mustafa Demirelli ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Erin’in yüzü görüldü. Benzer pek çok ziyarette, öğrenciler ile ilgili böyle bir uygulamanın yapılmamasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin yüzünü saklama çabası sert şekilde eleştirildi.

Kendi karanlık yüzünüzü kapatın

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, çocukların laik eğitim sisteminden uzaklaştırıldığının altını çizdi. Kanko “Lise öğrencisi kız çocuklarının yüzünü kapatan zihniyet, bu ülkede nasıl milli eğitim müdürü olabiliyor. Okulları, cemaat ve tarikatların yuvası haline getirmeye çalışan, çocuklarımızı laik eğitim sisteminden uzaklaştırarak karanlık siyasi emellerine alet etmeye çalışan bu anlayış ve çarpık sistem, cumhuriyetin de düşmanıdır. Pırıl pırıl kızlarımızın yüzünü kapatacağınıza kendi karanlık yüzünüzü kapatın. Cumhuriyet ve laik eğitim sistemine karşı olan bir milli eğitim müdürünün o kurumda olmasından hicap duyuyorum” dedi.