CHP'li Karatepe'den Şimşek'e: Vatandaşa ağır bedel ödettirmemizin önünde bir engel kalmayacak

CHP'li Karatepe'den Şimşek'e: Vatandaşa ağır bedel ödettirmemizin önünde bir engel kalmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in seçimden sonra programın hız kazanacağını söylemesi üzerine İris Cibre ve Yalçın Karatepe Şimşek'i sert bir dille eleştirdi.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in orta vadeli programı...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in seçimden sonra programın hız kazanacağını söylemesi üzerine İris Cibre ve Yalçın Karatepe Şimşek'i sert bir dille eleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in orta vadeli programı uygulamak için seçimden sonraki seçimsiz uzun süre içinde programı uygulamanın hız kazanacağını açıklamasının üzerine ekonomistlerden tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Mehmet Şimşek'in açıklamasını alıntılayarak, "Çok uzun bir süre başka bir seçim olmayacağı için vatandaşa ağır bedel ödettirmemizin önünde bir engel kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Ekonomist İris Cibre ise, "Ben hayatımda bu kadar yanlış bir iletişim duymadım. Şu an seçim ekonomisi uyguluyoruz. Yarım ve yamalak politikalarımız mevcut. Seçimden sonra 4 sene rahatız, langur lungur dalacağız." dedi.

ENAG Grup Yöneticisi Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy ise Mehmet Şimşek'in sözlerine, "Hangi program? Bulup, okumak ve incelemek isteriz." şeklinde konuştu.

— Yalçın Karatepe (@ykaratepe) March 11, 2024