CHP’li Özel: Seçimden önce tatbikat yapılacak

CHP’li Özel: Seçimden önce tatbikat yapılacak
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin seçim güvenliği için hazırlıklarını anlattı. “Seçimden önce bir seçim tatbikatı yapılacak” diyen Özel, “Sandık görevlilerimizin fiilen katılacağı bu tatbikatla durumumuzu...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin seçim güvenliği için hazırlıklarını anlattı. “Seçimden önce bir seçim tatbikatı yapılacak” diyen Özel, “Sandık görevlilerimizin fiilen katılacağı bu tatbikatla durumumuzu bir kez daha görme ve varsa eksikliklerimizi giderme şansımız olacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Gizay Çelik’in aktardığına göre Özel, SADAT’a ilişkin ise “SADAT gibi paramiliter unsurlar hem seçim güvenliği açısından hem de genel olarak demokratik bir ülke için tehlike taşımaktadır” açıklamasında bulundu. Özel, şöyle konuştu:

“Seçim günü oy verme işleminin başlamasından itibaren birinci önceliğimiz seçim güvenliği olacak. Tüm parti örgütümüz, tüm üyelerimiz, partimize gönül veren tüm gönüllüler, sandık ve bina görevlilerimiz ile hiçbir aksaklık yaşanmasına imkân vermeyeceğiz. Çünkü bu seçimler tek adam rejimine son verip, ülkeyi yeniden demokrasiyle buluşturacağımız, parlamenter demokratik rejimi inşa etmek için kolları sıvayacağımız seçimler olacak.”

Seçmenin yalnızca yüzde 21’i seçim güvenliği konusunda kaygılı değil
Aksoy Araştırma Şirketi’nin kurucusu Ertan Aksoy son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın önüne giderek gündeme getirmesiyle başlayan “seçim güvenliği” tartışmalarına ilişkin olarak kamuoyu anketlerine yansıyan verileri paylaştı. Buna göre; seçmenin yalnızca yüzde 21’inin seçim güvenliği konusunda kaygılı olmadığı görüldü.