CHP’li üyeler, AKP’li bir gurubun saldırısına uğradığını iddia etti

CHP’li üyeler, AKP’li bir gurubun saldırısına uğradığını iddia etti
CHP Balıkesir Karesi Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Çakıcı ve parti üyeleri, Balıkesir merkezde CHP büyükşehir Adayı Ahmet Akın ve Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbayık’ın afişlerini asarken AKP’li bir gurubun saldırısına...
CHP Balıkesir Karesi Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Çakıcı ve parti üyeleri, Balıkesir merkezde CHP büyükşehir Adayı Ahmet Akın ve Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbayık’ın afişlerini asarken AKP’li bir gurubun saldırısına uğradığını ileri sürdü.

CHP Karesi Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Çakıcı ve parti üyesi gençler, gece saatlerinde, Balıkesir merkezde, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile Karesi Adayı Mesut Akbıyık’ın afişlerini asarken AKP’li grubun saldırısına uğradığı iddia edildi.

Tele1'in haberine göre, CHP’li Çakıcı, AKP Karesi İlçe Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz ile AKP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’in kardeşi ve aynı zamanda AKP Karesi İlçe Başkan Yardımcısı Fahri Aydemir’in olduğu kalabalık grubun önce telefonlarına el koyduğunu, kendilerini yumruklayan AKP’lilerin ağır küfürler ettiğini belirterek, “kasten yaralama, hakaret, tehdit ve yağma” suçlarından şikayetçi oldu.

Saldırının sürdüğü esnada olay yerine gelen bir arkadaşlarının küfürlü saldırının bir kısmını video olarak kaydettiğini belirterek şu açıklamayı:

‘Şehir eşkıyalığı cezalandırılmalı’

“Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Gençlik Kolları olarak gece saatlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın ve Karesi adayımız Mesut Akbıyık’ın afişlerini yapıştırıyorduk. Bir anda yaklaşık 15 kişilik AK Partili grup etrafımızı sardı, telefonlarımıza zorla el koyup bizi darp ettiler. Şehrin göbeğinde yaklaşık yarım saat boyunca baskı altında tutulduk. Hem tehdit edildik hem de darp edildik. Dakikalarca bize küfredildi. Saldırgan grubun başında AK Parti Karesi İlçe yöneticisi ve aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’in kardeşi olan Fahri Aydemir vardı. Aydemir’in art arda ettiği küfürleri olay yerine sonradan gelen bir arkadaşımız telefonuyla kaydetti. Bize saldıran AK Partili gruptakilerden şikayet olduk. Konu yargıya intikal etti. Yüce Türk yargısının, bizi hedef alan bu şehir eşkıyalığına karşı yasaların gereğini yerine getirmesini talep ediyoruz.”