CHP'lilere 'para sayma' soruşturması: Özer ve Yılmaz da ifadeye çağrıldı

CHP'lilere 'para sayma' soruşturması: Özer ve Yılmaz da ifadeye çağrıldı
CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tanık ve Tuncay Yılmaz şüpheli olarak ifade verecek.CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tanık ve Tuncay Yılmaz şüpheli olarak ifade verecek.CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda...
CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tanık ve Tuncay Yılmaz şüpheli olarak ifade verecek.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tanık ve Tuncay Yılmaz şüpheli olarak ifade verecek.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ve gündem olan para sayma görüntüleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tanık ve Tuncay Yılmaz şüpheli olarak ifadeye çağrıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) BaşkanıEkrem İmamoğlu’nun CHP Kurultayı öncesinde delege satın aldığı iddiasıyla servis edilen ve bir büroda para sayıldığını gösteren görüntülerin 4.5 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüntülerin CHP İstanbul İl başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgili olduğu belirtilerek “Hangi bir iftirayı yalanlayalım” denilmiş ve “Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisidir” ifadeleri yer almıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi… Bunu tabi birkaç meczubun ‘buradan Ekrem’e ne sıçratır nasıl bir leke, iz bırakırız’ anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden ‘Ekrem’e çamur sıçratma’ çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler” açıklamasını yapmıştı.