CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kimdir?

CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kimdir?
CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak duyurduğu beyin cerrahı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kimdir?Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Türkiye'nin önde gelen beyin cerrahlarından biridir ve aileden Cumhuriyet Halk Partilidir....
CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak duyurduğu beyin cerrahı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kimdir?

Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Türkiye'nin önde gelen beyin cerrahlarından biridir ve aileden Cumhuriyet Halk Partilidir. Dedesi Abdullah Soğuksu, 1953 yılında CHP Eminönü örgütüne üye olarak siyasi arenada aktif rol oynamıştır. Babası Mustafa Özdemir, 1972 yılından itibaren CHP'nin İstanbul'daki belediyelerinde çeşitli görevler üstlenmiş ve emekli olduktan sonra 2004 yerel seçimlerinde CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Ayrıca, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Büyükşehir ve Güngören belediye meclis üyesi olarak seçilmiştir.

Bakırköy doğumlu olan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, 22 yıldan bu yana Bakırköy Mazhar Osman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak görev yapmaktadır. Mesleği boyunca yaklaşık 150 bin hastaya hizmet etmiş ve üst düzeyde tanınırlığa sahip bir hekimdir. Uluslararası alanda da tanınan bir bilim insanı olan Ovalıoğlu, Harvard ve Zürih üniversiteleri gibi prestijli kurumlarda araştırma gruplarında görev almıştır. Harvard'da 2 yıl çalıştıktan sonra daimi bir iş teklifi almasına rağmen, vatanına hizmet etmek için Türkiye'ye dönmüştür.

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun eşi olan Doç. Dr. Cem Ovalıoğlu da bir beyin cerrahıdır. 2015 seçimlerinde AKP'den Kastamonu milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemiştir. Günümüzde eşini desteklemektedirler.