Çiçek üzerinden Erdoğan’a mesaj

Çiçek üzerinden Erdoğan’a mesaj
Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.Bahçeli geçen hafta yaptığı tartışmalara neden olan konuşmasına açılık getirdi. Geçen hafta “MHP, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı...

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli geçen hafta yaptığı tartışmalara neden olan konuşmasına açılık getirdi. Geçen hafta “MHP, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da, işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir” sözleri ‘ittifakta çatlak’ olarak değerlendirilen Bahçeli, “Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraberiz” dedi.

SİSTEMİN MEŞRUİYET TEMELİ 50+1’DİR
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Erdoğan’ın “Yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” dediğini ifade etti. Bu açıklamanın ardından bazı AK Partili isimler de 50+1 oy oranını eleştiren açıklamalar yaptı.

Grup konuşmasında bu tartışmalara değinen MHP lideri Bahçeli, “Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi, çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek bir şekildir” dedi.

Bahçeli konuşmasına şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız ile aramızda gerginlik değil muhabbet vardır, hürmet vardır, anlayış, güven vardır. Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli, yüzde 50+1’dir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi, çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek bir şekildir. Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir. Sayın Cemil Çiçek, yüzde 50+1’in sıkıntılara sebep vereceğini iddia ediyor. Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Buradan ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz?”

HESAPLAŞMADAN HELALLEŞEMEYİZ
MHP lideri Bahçeli, sosyal medya hesabından yayımladığı video ile ‘helalleşme’ kararı aldığını duyuran Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi. Bahçeli, “Kılıçdaroğlu şunu bil, hesaplaşmadan helalleşmemiz asla mümkün olmayacaktır. Helalleşmeye geçmeden evvel üzerindeki ambargodan, terör yaptırımlarından kurtulmayı denersen en doğru şeyi yapmış olursun.” dedi.

EYT, 3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET İÇİN BASINÇ
Bahçeli, AK Parti’nin 2023’e kadar kapıları kapattığı Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözümü için de konuştu. Bahçeli, “24 Haziran Seçimlerine giderken hazırlamış olduğumuz Beyannamemizde neyi vaat etmişsek arkasındayız. Mesela, “Emeklilikte Yaşa Takılan” kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır.” dedi.

3600 ek gösterge için de AK Parti’nin atacağı adımları destekleyeceklerini söyleyen Bahçeli, asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyledi.