Çiftçiler, traktörleriyle Madrid'e çıkarma yaptı

Çiftçiler, traktörleriyle Madrid'e çıkarma yaptı
İspanya'da 6 Şubat'ta başlattıkları eylemler kapsamında bugün başkent Madrid'de toplanan binlerce çiftçi, traktörleriyle yolları kapattı.İspanya’da çiftçiler ve hayvan yetiştiricilerinin katıldığı eylem dolayısıyla Madrid...
İspanya'da 6 Şubat'ta başlattıkları eylemler kapsamında bugün başkent Madrid'de toplanan binlerce çiftçi, traktörleriyle yolları kapattı.

İspanya’da çiftçiler ve hayvan yetiştiricilerinin katıldığı eylem dolayısıyla Madrid kent merkezi, sabahtan itibaren trafiğe kapatıldı.

Sendikalar, uzun süren müzakerelerin ardından, çevre yollarda bekleyen traktörlerin kent merkezine girişi için izin aldı.

İlk olarak Madrid'in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı'nda (Plaza de la Independencia) toplanan binlerce çiftçi, 500'den fazla traktörün gelişiyle Tarım, Gıda ve Balıkçılık Bakanlığı binasına doğru yürüdü.

Eylemde polisle gerginlik yaşandı

Sendikalar 13 bin, Madrid Valiliği ise 4 bin kadar gösterici olduğunu duyurdu.

Eylem sırasında zaman zaman çiftçiler ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Olaylarda 5 çiftçi ve 5 polisin yaralandığı, bunlardan 3'ünün (2 çiftçi, 1 polis) hastanede tedavi gördüğü bildirildi.