Çiftçiyi çileden çıkartan “güncelleme”

Çiftçiyi çileden çıkartan “güncelleme”
Geçen gün itibariyle güncellenen gübre fiyatları çiftçilerin gündeminde yer aldı. Yapılan güncelleme ile birlikte son durum dikkat çekti.Karar’ın haberine göre, Türkiye’de yaşanan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar ile birlikte...

Geçen gün itibariyle güncellenen gübre fiyatları çiftçilerin gündeminde yer aldı. Yapılan güncelleme ile birlikte son durum dikkat çekti.

Karar’ın haberine göre, Türkiye’de yaşanan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar ile birlikte ürünlerde yapılan zamlar devam ediyor. Son senelerde ülkemizde yaşanan ve küreselde yaşanan olaylar ile birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar devam ediyor. Yaşanan olaylar ile birlikte en çok fiyat artışına giden ürünlerden birisi de gübre oldu.

Gübre fiyatlarında yapılan büyük zamlar ile birlikte üretici vatandaşlar tarlalarına yeterli miktarda gübre veremedi. Çiftçilerin bu zor zamanları ise manav, market ve pazar gibi yerlerde bulunan meyve ve sebze fiyatlarına yansıdı. Yaşanan zamlı süreç ile birlikte birçok çiftçi üretime adeta ara verdi.

Omuzlarında yük olan gübre fiyatları ile birlikte çiftçilerin rekolte kaybında rekora ulaşıldı. Yaşanan rekolte kaybı ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarında büyük zamlar yapıldı. Üretmeye devam etmeye çalışan çiftçiler ise 2022 yılı sonu ile birlikte vurguna tutuldu.