Cihan Kolivar’a 9 yıl 1 aya kadar hapis istemi

Cihan Kolivar’a 9 yıl 1 aya kadar hapis istemi
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki “bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” sözleri için, 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası...

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki “bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” sözleri için, 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kolivar, başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmış, daha sonra tahliyesine karar verilmişti.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheliye ait sosyal medya hesabı üzerinden 4 Nisan ve 23 Eylül tarihinde yapılan paylaşımlar da yer aldı. İddianamede, şüpheli Kolivar’ın doğrudan Türk milletine yönelen hitabı ve topluma yönelik söylenen, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başına yöneticiler duruyor” şeklindeki sözleri dikkate alındığında, Kolivar’ın Türk milletini aşağılama kastıyla hareket ettiği kaydedildi. Ayrıca iddianamede, Kolivar’ın bununla birlikte hakaret içerikli sözlerini, televizyon kanalında yayınlanan bir programda sarf etmesi ve programın çok sayıda kişi tarafından izlenmiş olması nedeniyle suçta aleniyet unsurunun da bulunduğu aktarıldı.

İddianamede Kolivar’ın, ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlarından toplamda 2 yıl 5 aydan 9 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Kolivar, 7 Nisan’da İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.