Çiller Ailesi’nin imarı değiştirilen arazisi ipotekli çıktı

Çiller Ailesi’nin imarı değiştirilen arazisi  ipotekli çıktı
Eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlu Berk Uçuran Çiller’in yönetim kurulunda olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos’taki arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “turizm tesis alanı” ilan edildi. Arazi üzerinde Halkbank’ın...

Eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlu Berk Uçuran Çiller’in yönetim kurulunda olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos’taki arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “turizm tesis alanı” ilan edildi. Arazi üzerinde Halkbank’ın 1.8 milyon euro’luk ve 100 milyon liralık ipotek bulunduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili Gökan Zeybek, ‘’Bu plan değişikliği bankanın batık kredisini kurtarma girişimidir” dedi.
Konut alanı olarak belirlenmiş parsel, otel yapılacak şekilde düzenlendi ve 4 bin 586 metrekarelik inşaat alanı, beş kat arttırılarak 24 bin metrekareye çıkarıldı. Tepki çeken imar değişikliği ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.
Zeybek, imar planı değişikliğinin siyasi bir ayağı olduğunun da altını çizerek, ”Tansu Çiller’in referandumda ve seçimlerde neden AK Parti’nin konvoylarında boy gösterdiğinin fotoğrafıdır bu plan değişikliği” değerlendirmesinde bulundu.