Çin aşısı gecikiyor

Çin aşısı gecikiyor
Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş ettiği Çin aşısı CoronaVac’ın Faz-3 sonuçlarına ve koruma oranına ilişkin bu hafta açıklanması beklenen veriler ertelendi. Brezilya’nın São Paulo eyaleti, testlerin sonuçlarının açıklanmasının...

Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş ettiği Çin aşısı CoronaVac’ın Faz-3 sonuçlarına ve koruma oranına ilişkin bu hafta açıklanması beklenen veriler ertelendi. Brezilya’nın São Paulo eyaleti, testlerin sonuçlarının açıklanmasının sekiz gün ertelendiğini açıkladı.
Eyalet Valisi Joao Doria, daha geniş bir örneklemin sağlanmasına ve eksiksiz bir analizin yapılmasına imkân tanımak amacıyla sonuçların 23 Aralık’a ertelendiğini açıkladı. Bu erteleme sayesinde, 151 enfekte kişiye ilişkin verilerin de etkinlik analizine dahil edilebileceği, böylelikle bir ön rapordan çok kesin bir rapor elde edileceği belirtildi.
FEDERAL SAĞLIK KURUMU: ÇİN’DEKİ ONAY SÜRECİ ŞEFFAF DEĞİL
Brezilya’nın Ulusal Sağlık Kurulu Anvisa ise Çinli sağlık yetkililerinin ülke içinde CoronaVac aşısına erken onay verme sürecini şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştiren bir açıklama yayımladı.
ÇİN›DEN TEPKİ: BÜYÜK ÖNEM ATFEDİYORUZ
Çin Dışişleri Sözcüsü Wang Wenbing, bu açıklamaya tepki gösterdi. Wenbing, Çin›in aşılarının güvenliğine ve etkinliğine büyük önem atfettiğini söyledi.