Çin aşısında soru işareti

Çin aşısında soru işareti
Dünya ile yanlış verileri paylaştığına ilişkin iddiayla gündeme gelen Çin’de, test aşamasında olmasına rağmen yaklaşık 1 milyon kişinin koronavirüs aşısı yaptırdığı ortaya çıktı.Çin’in koronavirüs salgını...

Dünya ile yanlış verileri paylaştığına ilişkin iddiayla gündeme gelen Çin’de, test aşamasında olmasına rağmen yaklaşık 1 milyon kişinin koronavirüs aşısı yaptırdığı ortaya çıktı.
Çin’in koronavirüs salgını hakkında dünyayla, çok daha iyimser veriler paylaştığı iddia edilmişti. CNN tarafından paylaşılan belgeler, ülkenin sağlık sistemindeki yetersizlikleri ortaya koymuştu. Belgelere göre, ülkede salgının ilk dönemlerinde testlerde yaşanan başarısızlıklar nedeniyle çoğu testin negatif çıktığı öğrenildi.
Bu gelişmelerin ardından pazarlaması için henüz resmi onay almayan aşıyı, yaklaşık 1 milyon kişinin yaptırdığı ortaya çıktı. Sinovac ve Sinopharm’ın henüz 3’üncü faz testlerini tamamlamadığı aşı adayları, öncelikli olarak yurt dışına çıkacak olan diplomatlar, öğrenciler ve çalışanlara uygulandı.
Pekin, yurt dışına çıkmak zorunda olanlara şiddetle aşıyı yaptırmalarını tavsiye ediyor. Henüz test aşamasında olan ve onay almayan bu aşıları, ülkede isteyen herkes yaptırabiliyor. İki dozu için 394 yuan (470 TL) ödeyen Çinlilerin, aşı yaptırmak için WeChat üzerinden kayıt olmaları gerekiyor.