Çin'de 13 yaşındaki çocuk ölümüne soruşturma: 3 sınıf arkadaşı gözaltında

Çin'de 13 yaşındaki çocuk ölümüne soruşturma: 3 sınıf arkadaşı gözaltında
Çin'in kuzeyindeki Handan kentinde üç erkek çocuk, sınıf arkadaşlarının ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alındı. Yetkililer, 13 yaşındaki Wang'ın cesedinin bir sebze bahçesinde gömülü şekilde bulunduğunu açıkladı....
Çin'in kuzeyindeki Handan kentinde üç erkek çocuk, sınıf arkadaşlarının ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alındı. Yetkililer, 13 yaşındaki Wang'ın cesedinin bir sebze bahçesinde gömülü şekilde bulunduğunu açıkladı. Sadece soyadı açıklanan çocuğu babası, oğlunun zorbalığa maruz kaldığını söyledi. Çin devlet basını, polis yetkililerinin olayı 'kasıtlı öldürme' vakası olarak soruşturduğunu aktardı.

BBC'nin haberine göre, gözaltına alınan üç şüphelinin tamamı 14 yaşının altında. Çin yasalarına göre, 12-14 yaşları arasındaki çocukların hakim karşısına çıkarılabilmesi için Çin Yüksek Halk Savcılığı'nın yargılama izni vermesi gerekiyor.

Çin basınına yansıyan haberlerde, hem ölen çocuğun hem de şüpheli çocukların ailelerinin şehirde çalıştığı, bu sebeple kendilerini büyükanne ve babalarının baktığı bilgisi paylaşıldı.

Olay, sosyal medyada da büyük tepkiye sebep olurken, yapılan bir paylaşımda, "Tüm ülke bu vakayı izliyor, polisin adaletli olabilmesini ve mağdurun ailesine tatmin edici bir cevap verebilmesini umuyor" ifadeleri kullanıldı. Pek çok diğer yorumda ise şüphelilerin küçük yaşlarına rağmen ağır cezalar ile cezalandırılması gerektiği savunuldu.

Baba Wang: Sınıf arkadaşlarının zorbalığına uğruyordu

10 Mart'ta öğlen saatlerinde kaybolan çocuk, yerel hükümetin açıklamasına göre, aynı gün hayatını kaybetti. Baba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, oğlunun tüm parasının yerel saatle 16.10'da telefonundan transfer edildiğini, ardından telefonunun kapatıldığını anlattı. Ailenin avukatı Zang Fanqing de sosyal medya platformu Weibo'dan yaptığı açıklamada, çocuğun 'uzun zaman boyunca üç sınıf arkadaşı tarafından zorbalığa uğradığını' söyledi.

Polis tarafından sorguya alınan üç şüpheli çocuk, önce çocuğun nereye gömüldüğünü bilmediğini savundu, ardından konuyla ilgili verdikleri bilgiler sayesinde çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Polis, cinayetin hangi saikle işlendiğini soruşturuyor.