Çin’de 132 kişiyi taşıyan uçak düştü

Çin’de 132 kişiyi taşıyan uçak düştü
Çin medyasına göre China Eastern Airlines Havayolu’na ait Boeing 737 tipi bir uçak Guangşi bölgesinde düştü. Uçakta 123 yolcu ve 9 mürettebat vardı. Kaç kişinin hayatını kaybettiği ya da kazanın nedeni henüz bilinmiyor.Dağlık...

Çin medyasına göre China Eastern Airlines Havayolu’na ait Boeing 737 tipi bir uçak Guangşi bölgesinde düştü. Uçakta 123 yolcu ve 9 mürettebat vardı. Kaç kişinin hayatını kaybettiği ya da kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

Dağlık bir bölgede meydana gelen kaza sonrası yangın çıktı. Bölgeye giden arama ve kurtarma ekipleri yangının söndürüldüğünü açıkladı. Uçuş takip sitelerine göre uçak bir saat kadar havadaydı ve hedefine varmak üzereydi. Sosyal medyada paylaşılan videolarda uçaktan arta kalan parçaların tepelere yayıldığı görülüyor. China Eastern şirketinin kazayla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

ÇİN’DE 12 YIL SONRA İLK UÇAK KAZASI
Çin genel olarak hava güvenliğine önem veren bir ülke. Özellikle 1990’larda meydana gelen bazı kazaların ardından güvenlik önlemlerini artırdı. Çin’de son uçak kazası Ağustos 2010’da meydana geldi. Harbin şehrinden kalkan uçak Yichun’da düştü, 42 kişi hayatını kaybetmişti.