Çin'den tüm dünyayı etkileyecek hamle

Çin'den tüm dünyayı etkileyecek hamle
Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Çin'in gıda ürünlerini stoklamak için 19,5 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Çin'in gıda ürünlerini stoklamak...
Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Çin'in gıda ürünlerini stoklamak için 19,5 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.

Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Çin'in gıda ürünlerini stoklamak için 19,5 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.

Yıldırım, "Çin, tahıl, yemeklik yağ ve diğer ürünlerin stoklanması için 19,5 milyar dolar bütçe ayırdı. Çin’in attığı her adım dünya piyasalarını doğrudan etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumu Eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da sosyal medya hesabından Çin Maliye Bakanlığının gıda ürünlerinin stoklanması için 19,5 millyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu. Ayrıca Çin'in yanı sıra Avustralya'nın da tarıma yönelik adımlarını paylaştı.

Et ve Süt Kurumu Eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Çin Maliye Bakanlığı tarafından; tahıl, yemeklik yağ ve diğer ürünlerin stoklanması için ayrılan bütçe 19,5 milyar $, (bir önceki yıla göre +%8) olarak belirlenirken, tarım sigortası primlerine ayrılan para 7,8 milyar $, (+%19) oldu.

Buğdayın asgari alım fiyatı yükseltilirken, buğday, pirinç ve mısır için sigorta kapsamı genişletilecek.

Çin, 2024 tahıl üretim hedefi olan 650,0 milyon tonun üzerini (önceki yıl 695,4 milyon ton üretilmişti) hedeflemektedir. Toplam tahıl üretim kapasitesinin istikrarlı bir şekilde artması beklenirken, tahıl üretimini 50,0 milyon ton artırma hedefinde ilerleme beklenmekte.

Avustralya’da 2024/25 kışlık buğday üretiminin 28,4 milyon tona (önceki yıl 26,0 milyon ton), arpanın 11,6 milyon (10,8 milyon ton) ve kanolanın 6,1 milyon tona (5,7 milyon ton) yükseleceği tahmin edilmektedir."