Çinli bisikletçiler Erciyes’i tercih etti

Çinli bisikletçiler Erciyes’i tercih etti
Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes Dağı, Çin Bisiklet Milli Takımı'nı ağırlıyor.Son yıllarda kayakseverler ve bisiklet sporcularının yoğun ilgi gösterdiği Erciyes Kayak Merkezi'ni tercih eden...

Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes Dağı, Çin Bisiklet Milli Takımı'nı ağırlıyor.

Son yıllarda kayakseverler ve bisiklet sporcularının yoğun ilgi gösterdiği Erciyes Kayak Merkezi'ni tercih eden Çin Bisiklet Milli Takımı sporcuları, yüksek irtifa kampında güç depoluyor.

Bisiklet Turizmi Derneği'nin organizasyonu ile geldiği Erciyes'te çalışmalarını sürdüren Çinli sporcular, Asya Bisiklet Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Turizm merkezinde gelecek günlerde yurt dışından 12 takımın daha kamp yapması bekleniyor.

Çin Bisiklet Milli Takımı Antrenörü Lionel Marie, daha önce Torku Konyaspor Bisiklet Takımı'nın antrenörlüğünü yaptığını anımsattı.

Marie şöyle konuştu: "2 bin metrede uyuyup, 1200 metrede antrenman yapılabilen ender yerlerden birisi. Buraya, Avrupa'nın en güzel yüksek irtifa merkezi diyebiliriz. Yaklaşık 2 bin metrede uyunduğu zaman, doğal bir doping etkisi yapıyor, yani performans artışı sağlıyor. Kandaki kırmızı hücreler artıyor ve yarışmalardan önce performans olarak daha yüksek seviyeye taşıyor takımı."