Cinsel istismar Meclis gündeminde

Cinsel istismar Meclis gündeminde
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması TBMM'de gündeme geldi.İKTİDARA MÜZAHİR BASIN...

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması TBMM'de gündeme geldi.

İKTİDARA MÜZAHİR BASIN GÖRMEDİ
TBMM'de bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ilgili bakanlıkların konuyla ilgili izahat vermesini talep etti. Özel, Türkiye'nin utancı olan istismar vakasının çocuğun büyüdüğünde yaşadıklarını fark ederek boşanma davası açmasının ortaya çıktığını hatırlattığı açıklamasında, "Bu konuda Türkiye sarsılıyor. Ömer Çelik diyor ki 'basını yakından takip ediyoruz', bu konuda iktidara müzahir basın görmedi, duymadı, ta ki infial bu noktalara gelene kadar" ifadelerini kullandı.

ŞAHIS TARAFINDAN İSTENMİŞ BİR SUÇ
Özel'in sözlerinin ardında konuşan MHP'li Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise "Cinsel istismar şahıs tarafından işlenmiş bir suç. Bizzat burada vakfın tartışılmasından çok Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Türkiye'de çok önemsenmesi gereken bir mesele olması hasebiyle bu bab'ta değerlendirilmesinin etkili olacağı kanaatindeyiz. Vakıflar üzerinden tartışmaya girersek… Vakıfta bir şey çıkarsa canına ot tıkayalım" diye konuştu.


BÖYLE BİR YAKLAŞIM OLABİLİR Mİ?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP'li Bülbül'e tepki göstererek, "Bir sözün düşüncenin ifade edilmesi, bir çocuğa yıllarca istismarda bulunulmasından daha mı ağır? Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Yıllardır bu cemaatlerin, bu odakların çocuklara yönelik istismarı kapatılıyor, meşrulaştırılıyor" diye konuştu.

KOMİSYON KURALIM
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, konuyu bir “memleket meselesi” olarak gördüğünü ifade ederek, “Gerekirse bu konuyla alakalı hep birlikte bir araştırma komisyonu kuralım. Çocukların istismarıyla alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi daha geniş anlamda hangi sorumlulukları alabilir. Nerede, nasıl boşluklar var, buna dair hepsini, hep beraber değerlendirelim ama bu arada da bütçeyle alakalı görüşmelerimize başlayalım” diye konuştu.

DUYARLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise yaşananların insani değerlerle bağdaşmadığını vurguladı.

Dervişoğlu şunları söyledi: “Konuyla ilgili Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk Bey tarafından verilmiş bir araştırma önergesi vardı. TBMM’de tartışıldı ama reddedildi. Bazı konularda öngörülerimizin yüksek olması icap ediyor. İşlenen suçların ve gerçekleşen olayların nereye varacağını da öncede kestirmemiz icap ediyor. Bu konuda TBMM’yi, siyasi partileri ve onların sözcülerini daha duyarlı davranmaya davet ediyorum.”