ÇİP ZARARI 110 MİLYAR DOLAR

ÇİP ZARARI 110 MİLYAR DOLAR
PANDEMİNİN etkisiyle otomotiv sektöründen başlayarak küresel bir krize sebep olan çipler, günümüz ekonomilerinin vazgeçilmez unsurları olarak öne çıkıyor. Dijital ekonominin “belkemiği” niteliğindeki çip tedariğinde,...

PANDEMİNİN etkisiyle otomotiv sektöründen başlayarak küresel bir krize sebep olan çipler, günümüz ekonomilerinin vazgeçilmez unsurları olarak öne çıkıyor. Dijital ekonominin “belkemiği” niteliğindeki çip tedariğinde, otomotivde başlayarak elektronik gibi sektörlere de sıçrayan küresel sorun devam ederken, üreticiler artan talebi karşılayabilmek için yoğun şekilde çalışıyor. Çip sıkıntısının üretimde ciddi aksamalara neden olduğu ve olacağı da ortada. Çünkü sektör temsilcileri çip sorununun kısa sürede çözülemeyeceğini belirtiyor.
59 MİLYAR $ ARTTI
Bu doğrultuda danışmanlık firması AlixPartners, küresel yarı iletken (çip) krizinin bu yıl otomotiv üreticileri için 110 milyar dolarlık bir gelir kaybına neden olabileceğini açıkladı. Böylece yıl başındaki 61 milyar dolarlık tahminini de revize etmiş oldu. Diğer taraftan çip krizinin yarattığı üretim kaybının ise 3.9 milyon adetlik aracı bulabileceğini belirtildi. Bu da yıl başında yaklaşık 2 milyon adet olarak öngörülüyordu.