ÇIPLAK GERÇEK

ÇIPLAK GERÇEK
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği çıplak arama tartışması devam ediyor. Çıplak arama iddialarına ilişkin AK Parti Grup başkanvekili Özlem Zengin, “Ben Türkiye’de çıplak arama olduğuna inanmıyorum”...

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği çıplak arama tartışması devam ediyor. Çıplak arama iddialarına ilişkin AK Parti Grup başkanvekili Özlem Zengin, “Ben Türkiye’de çıplak arama olduğuna inanmıyorum” demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Mevzuatta var” diyerek üstü kapalı iddiaları doğrulamıştı.
Gezi Parkı davasında yargılanarak beraat eden Mücella Yapıcı katıldığı yayında Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alındığını söyledi ve sonrasında yaşadığı çıplak aramayı zorlukla şöyle anlattı:
KORKUNÇ BİR ŞEYDİ
“Gözaltına alındık sonrasında bizi Vatan Emniyet’e götürdüler. Orada bir küçük odaya sokulduk ve soyunmam istendi. Ne olduğunu anlamadım. ‘Bu rutin bir şey’ dediler, ‘Avukatınız haberi var’ dediler. Bu çok ağırdı. Sonrasında iç çamaşırlarımı çıkarmamı istediler. Üst iç çamaşırlarımı çıkarıp vücudumu onlara göstermem istendi, ben yaşlı bir kadınım ve belli organlarımın yer çekimiyle alakalı durumları var. Göğüslerimi elimle kaldırıp altlarını göstermem istendi. Sonra eğilip ıkınmam istendi. Korkunç bir şeydi ve bunu benim aklım almadı.”
UTANMADAN ‘UTANMAMAM’ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ
“Narkotik muayenesi desen o da böyle olmaz, yani xraylerden geçiyorsunuz. Ya sen beni meydandan almışsın. Koskoca kadınım ne taşıyacağım. Bu resmen işkence ve bunu iki genç kadın yaptı, yaşları benim çocuklarımdan daha küçük. Bir de bana utanmadan utanmamam gerektiği söylendi. Dedim yani ‘Ben niye utanayım? Siz utanın’. Yani siz bundan sonra aynaya nasıl bakacaksınız? Siz hemcinslerinizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Ben bana özel yapıldığını düşündüm. Kimse bir şey söylemedi.”
ERKEK POLİSLER ERKEKLER TUVALETİNE GÖTÜRÜYOR
“Ben 12 Eylül’ü yaşamış bir kadınım, bunca şeye şahidim. Bir genç kadından parmak izi almak için 4 polisin üzerine oturduğunu gördüm. Genç kadınların ihtiyaçları oluyor, erkek polisler sizi erkek tuvaletine götürüyor. Bu da çok ağır bir şeydi.”