CNN Türk ana haber bülteninde İBB Başkanı İmamoğlu görünmesin diye bir afişi buzladı.

CNN Türk ana haber bülteninde İBB Başkanı İmamoğlu görünmesin diye bir afişi buzladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kurban bağışından elde edilen konservelerin 232 bin haneye dağıtımını başlattı.İmamoğlu,...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kurban bağışından elde edilen konservelerin 232 bin haneye dağıtımını başlattı.

İmamoğlu, “Biz, İBB olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu sıkıntıyı dert edinen ve bunu, ‘Ekonomi Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu değildir’ demeden, ‘İlave hangi metotlarla daha büyük katkıları nasıl sunabiliriz' arayışına geçtik. Ülkemizde uygulanan politikalar, vatandaşlarımızı olabildiğince yalnız bıraktı. Ama biz, bu süreçte ortaya koyduğumuz kabiliyetlerle, ortaya koyduğumuz yeni uygulamalarla, 1,5 milyonu aşan haneye bir şekilde dokunan yardımlaşma ağlarını oluşturmuş olduk” dedi.

İBB, 2020 ve 20221 yıllarında yaptığı gibi geçen Kurban Bayramı öncesinde de internet üzerinden başvuru yöntemiyle bir bağış kampanyası düzenledi. Büyük ilgi gören kampanyaya, 12 bin 85 bağışçı katılıp, hissedar oldu. Bu kapsamda bin 728 kurbanlığın kesimi gerçekleştirildi. Kavurma, kelle paça çorbası, işkembe çorbası ve kemik suyu, konserve etler, 21 günlük dinlenme süresine alındı. Yaklaşık 232 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak olan konserveler, İBB’nin Zeytinburnu’ndaki depolarına ulaştı.

İmamoğlu, kurbanlıklarının dağıtımını başlattığı törende özetle şunları söyledi:

1,5 MİLYONU AŞAN HANEYE YARDIM GİDİYOR

“Yüzde 80-85 oranında vatandaşlarımız geçim sıkıntısından, hatta beslenememekten bahsetmekte. Bu oran, ne yazık ki İstanbul gibi metropollerde daha büyük sıkıntılı sayılara ulaşmakta. Bebekler süte ulaşamıyor. Henüz gelişme çağındaki çocuklar, gençler ne yazık ki evlerde, sofralarında bu besleyici gıdalara erişemiyorlar. Ortaya koyduğumuz yeni uygulamalarla, 1,5 milyonu aşan haneye bir şekilde dokunan yardımlaşma ağlarını oluşturk.”

CNN Türk, İmamoğlu’nu buzladı

CNN Türk, önceki gün ana haber bülteninde yayınladığı bir röportajda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yer aldığı afişi buzladı.

Haberde bir vatandaşla röportaj yapıldığı sırada arkada yer alan ve İmamoğlu’nun ‘150 Günde 150 Proje’ kampanyasının tanıtıldığı afişin buzlandığı görüldü. Buzlamanın ilk olarak görüntüde bulunan başka bir reklamı kapattığı ancak kısa süre sonra Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu afişi kapattığı anlar sosyal medyada tepki çekti.