“Çocuk gelin” davasında 2 bin erkek tutuklandı

“Çocuk gelin” davasında 2 bin erkek tutuklandı
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde polis, çocuklarla "evlenen" ve bu tür "evliliklere" yardımcı olanlara karşı geniş kapsamlı operasyon başlattı. Bugün başlatılan ve iki hafta sürmesi planlanan operasyonda bir gün...

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde polis, çocuklarla "evlenen" ve bu tür "evliliklere" yardımcı olanlara karşı geniş kapsamlı operasyon başlattı. Bugün başlatılan ve iki hafta sürmesi planlanan operasyonda bir gün içinde 2 bin 44 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Tutuklananların, 14 yaşın altındaki kız çocuklarıyla "evlenen" erkekler ile din adamları dahil, bu evliliklerin gerçekleştirilmesine yardımcı olan kişiler olduğu kaydedildi.

Assam eyaleti Başbakanı Himanta Biswa Sarma, halkı "bu gayrı ahlâki" uygulamaya karşı operasyonlara yardımcı olmaya çağırdı. Eyalette 4 bini aşkın çocuk yaşta evlilik vakası bulunduğunu belirten Başbakan, sekiz kadından birinin 18 yaşın altında çocuk doğurmak zorunda kaldığını, bunun da anne ve bebek ölümlerini artırdığını vurguladı.