Covid-19 aşı randevuları ‘Aşı yok’ tartışmasıyla açıldı

Covid-19 aşı randevuları ‘Aşı yok’ tartışmasıyla açıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘hatırlatma dozu’ uyarısının ardından aşı randevuları yeniden açıldı. Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. Ancak bazı vatandaşlar randevu almalarına...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘hatırlatma dozu’ uyarısının ardından aşı randevuları yeniden açıldı. Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. Ancak bazı vatandaşlar randevu almalarına rağmen hastane kapılarından “Aşı yok” diyerek geri çevrildi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Twitter hesabından tepki gösterdi: “Aşı randevusu açıp vatandaşa randevu verip hastane kapısında yeterli aşı yok diyerek geri çevirmek neyin nesi! Aşı yoksa randevu vermeyin. Bayram günü milleti hastane önünde rezil etmeyin. Önce hastanelere aşı yollayın sonra randevu verin. Çok mu zor!”

Aşı için E-nabız sistemine tanımlananlar randevu alabilecekler. 3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4’üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6’ncı doz aşı olacak.

Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac’tan biri tercih edilebilecek.