Covid-19 bitmiyor: Şangay’da milyonlar kilit altında

Covid-19 bitmiyor: Şangay’da milyonlar kilit altında
Çin’in finans merkezi Şangay’da hafta sonu kitlesel Covid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı. Yaklaşık 25 milyonluk kentin 16 ilçesinin 14’ünde test yüzünden vatandaşların hafta sonu dışarı çıkmasına kademeli...

Çin’in finans merkezi Şangay’da hafta sonu kitlesel Covid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı. Yaklaşık 25 milyonluk kentin 16 ilçesinin 14’ünde test yüzünden vatandaşların hafta sonu dışarı çıkmasına kademeli olarak izin verilecek. Kentte iki ay süren kısıtlamalar 1 Haziran’da kaldırılmıştı.

Bununla birlikte Şangay kentinde yaşayanlar, yine önlemler çerçevesinde alışveriş merkezleri, bürolar ve toplu taşıma hizmetlerini kullanabilmek için son 72 saat içinde yapılmış test sonuçlarını göstermek zorundalar.

Euronews’te yer alan habere göre; test sonuçlarını göstermek için kentte yaşayanların uzun süre kuyruklarda beklemesi tepkilere yol açıyor.

Başkent Pekin’deki iki büyük mahallede tespit edilen Covid-19 vakası yüzünden perşembe günü eğlence merkezlerine ve internet kafelere giriş yasaklandı.