“Çözüm olacaksa TBMM’de olmalı”

“Çözüm olacaksa TBMM’de olmalı”
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Bidebunu izle yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sancar, Ayhan Bilgen’in cezaevinden dile getirdiği “Tersine Türkiyelileşme” eleştirilerine yanıt verdi. Sancar, Bilgen’le...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Bidebunu izle yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sancar, Ayhan Bilgen’in cezaevinden dile getirdiği “Tersine Türkiyelileşme” eleştirilerine yanıt verdi. Sancar, Bilgen’le yüz yüze konuşup partinin kurallarında bu eleştirilerin değerlendirileceğini söyledi. Bilgen’in sözlerini “muğlak” bulduğunu söyleyen Sancar, “HDP Türkiyelileşme iddiasından vazgeçmedi” dedi. Eski HDP’li Ahmet Şık’ın “parti içinde statüko” var eleştirilerinide yanıtlayan Sancar, “Sistemin çürümüşlüklerine kapılabiliriz bu konuda birbirimizi uyarmalıyız ama şu an için bu eleştiriyi abartılı bulurum” dedi.
Muhalefet partilerinin neden HDP’yle yan yana görünmek istemediği sorusuna ise, “HDP yüzde 13’lük bir oy potansiyeli olan, Türkiye’de demokratik dönüşümü en çok arzulayan partidir. Bunu görmezden gelen bir proje başarılı olamaz” dedi. Sancar, muhalefet partilerinin HDP’yle yan yana gelmemesini “iktidarın başarısı, muhalefetin cesaretsizliği” olarak tanımladı. Sancar partilerin tabanlarının birlikte çalışabileceğini söyledi ve 23 Haziran seçimlerini örnek gösterdi.
ÇÖZÜMÜN MERKEZİ
MECLİS OLMALI
Sancar, HDP’nin PKK’yla ilişkili olduğu iddialarına ise “HDP kimseden talimat alan bir parti değil, kendi kurullarıyla kararlar alan bir parti ve Kürt sorununun hala merkezinde duran partidir” sözleriyle yanıt verdi. Sancar, HDP’ye yönelik operasyonların, AK Parti’nin Müslüman Kardeşler çizgisindeki siyasal çizgisinden kaynaklandığını, HDP’yi yalnızlaştırma gibi adımların daha dönemsel olduğunu söyledi. Sancar, Kürt sorununun çözümü için AK Parti ile HDP’nin kuracağı bir masanın yetersiz olacağını masada muhalefet partilerininde olması gerektiğini söyledi, çözümün merkezinin ise meclis olduğunu vurguladı.