Cumartesi Anneleri AYM kararına rağmen yargılanıyor

Cumartesi Anneleri AYM kararına rağmen yargılanıyor
Cumartesi Anneleri/İnsanları’na 950’nci hafta buluşmalarında gözaltına alınan 20 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.Cumartesi Anneleri/İnsanları...
Cumartesi Anneleri/İnsanları’na 950’nci hafta buluşmalarında gözaltına alınan 20 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Cumartesi Anneleri/İnsanları ve hak savunucuları, 1995 yılından bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soruyor, faillerinin yargılaması için mücadele ediyor.

Artı Gerçek'ten Ezgi Yıldız'ın haberine göre, Cumartesi Anneleri’nin 950’inci hafta eyleminde gözaltına alınan 20 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Almanya, Hollanda ve Amerika Konsolosluğu’ndan temsilciler de davayı takip ediyor

'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na' muhalefetten açılan davayı takip eden kutumlar şu şekilde:

"Crespi, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu ve İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi, Ulviyya Hasanova, Dünya İşkence Karşıtı Örgüt ve İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi, Dünya İşkence Karşıtı Örgüt ve İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi, Benedetta Perego, Turin Barosu (İtalya) ve Tehlikedeki Avukatlar için Uluslararası Gözlemevi Olivier Maricourt, Lille Barosu (Fransa) ve Tehlikedeki Avukatlar için Uluslararası Gözlemevi."