Cumartesi Anneleri’ne polisten çok sert müdahale: En az 28 gözaltı

Cumartesi Anneleri’ne polisten çok sert müdahale: En az 28 gözaltı
Cumartesi Anneleri'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararına rağmen Galatasaray Meydanı'na çıkışına polis bu hafta da izin vermedi. Kayıp yakınlarını aramak için 952 haftadır mücadele eden Cumartesi Anneleri yine gözaltına...

Cumartesi Anneleri'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararına rağmen Galatasaray Meydanı'na çıkışına polis bu hafta da izin vermedi. Kayıp yakınlarını aramak için 952 haftadır mücadele eden Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı. 

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ile hak savunucuları bu hafta da karanfillerle meydana yürüdü.

Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen, Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları bugünkü eylemde de engellendi ve gözaltına alındı.

Gözaltılar, Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından duyuruldu. Yapılan açıklamada, Gözaltına alınmamızın ardından bize desteğe gelen milletvekilleri ablukaya alındı, darp edildi, buluşmamızı izleyen gazeteci dostlarımız darp edildi" denildi. 

Gazeteci Emre Orman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumartesi Anneleri 952. hafta eylemine polis çok sert saldırdı, 28 kişi gözaltında. İl Emn. Md. Yrd. Hanifi Zengin, milletvekillerine "Ben devletin şerefli emniyet müdürüyüm, yürü" diyerek bağırdı. Basın olarak biz de çok ciddi bir saldırıya uğradık!" dedi.

Gözaltına alınanlar

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Mikail Kırbayır, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Eren Keskin , Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Ümit Efe , Meriç Eyüboğlu, Hatice Onaran, Cüneyt Yılmaz, Cihan Kaplan, Ayşe Çelik, İsmail Yücel.