Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de konuştu: Üzerimize tuzak üstüne tuzak kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de konuştu: Üzerimize tuzak üstüne tuzak kuruldu
Sultanbeyli'de konuşan Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek, "Artık bu şehirde belediyecilik, sosyal medyada değil bizzat hayatın içinde yapılacak" dedi.AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de...
Sultanbeyli'de konuşan Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek, "Artık bu şehirde belediyecilik, sosyal medyada değil bizzat hayatın içinde yapılacak" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de halk buluşmasında konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenen Erdoğan, "Ya bu öyle bir belediye başkanı ki şurada Sancaktepe'de orada metro ile ilgili açış yaptırmadı. Orayı geldi toprakla doldurdu. Ya sen nasıl bir belediye başkanısın? Bunu biliyorsunuz değil mi? Ha ne diyor bir de akıllı belediyecilik tam ileri. Nasıl bir tam ileri? Sabah işe gitmek, akşam işten eve dönmek, bir yerden bir yere seyahat etmek, kayak yapmak. İstanbul sizin bu zevkinizi çekmeye layık mı?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

İlçe belediyemiz hayata geçirdiği projeler, yaptığı eser ve hizmetlerle Sultanbeyli'yi her geçen gün daha da güzelleştirdi ve güzelleştiriyor.

Bizim hikayemiz de Sultanbeyli'nin durumuyla farklı değil.

Emperyalistlerin uzantısı vesayetçilere ve darbecilere eyvallah etmediğimiz için üzerimize tuzak üzerine tuzak kuruldu. One Minute diyerek masumlara uygulanan zulme karşı koyduğumuz tavır için ayrımcılığa maruz kaldık. Dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel yönetim ve güvenlik sisteminin çarpıklıklarına itiraz ettiğimiz için ambargolara uğradık.

Önce Allah'ın yardımı sonra da Sultanbeyli'den, İstanbul'dan, milletimizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz.

"Deprem bölgesinde çalışmalarıyla milletimizin gayretini toplayan Murat kardeşimizi aday gösterdik"

Şu anda İstanbul'u yöneten büyükşehir belediye başkanının acaba Sultanbeyli'ye en ufak bir yatırımı oldu mu? Büyükşehir belediyesinden ne diyor? Tam ileri... Ne tam ileri ya? Sen tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli'yi bir defa hiçbir zaman kalkıp da sahiplenmedin ki...

Bilim insanları her gün insanları depreme hazırlayın diye ikaz ediyor. Biz işte bu sebeple afet bölgelerindeki gayretli çalışmalarıyla milletimizin gayretini toplayan Murat Kurum kardeşimizi büyükşehir adayı olarak belirledik.

İstanbul'un 2. gündemi artık hayatı çekilmez hale getiren trafiktir. Ya şuraya doğru dürüst otobüs geliyor mu? Devamlı otobüsler ya yanıyor, buradaki ulaşım ne yazık ki yapılmıyor şimdi bütün bunlara karşı inşallah otobüslerimiz, metrobüsler olarak otobüsler olarak, Sultanbeyli yeni bir döneme geçecek. Mevcut yönetim bizden devraldığı metro hatlarını bile yapamadı, trafiği rahatlatacak başka projeler de geliştiremediği için şehir adeta kilitlendi.

"Ya sen nasıl bir belediye başkanısın?"

Ya bu öyle bir belediye başkanı ki şurada Sancaktepe'de orada metro ile ilgili açış yaptırmadı. Orayı geldi toprakla doldurdu. Ya sen nasıl bir belediye başkanısın? Bunu biliyorsunuz değil mi? Ha ne diyor bir de akıllı belediyecilik tam ileri. Nasıl bir tam ileri? Sabah işe gitmek, akşam işten eve dönmek, bir yerden bir yere seyahat etmek, kayak yapmak. İstanbul sizin bu zevkinizi çekmeye layık mı?

İstanbul tam bir çile şehri haline geldi. Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli metro hattını durak sayılarını yarıya düşürerek sırf açmış olmak için açtılar. Sultanbeyli'ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek durakları iptal ettiler.

"Haliç'i temizledik, Ayasofya'yı ibadete açtık"

İstanbul'un diğer bir önemli ihtiyacı vizyonla çalışılmasıdır. Haliç'i biz temizledik. Ayasofya'yı ibadete açtık. İstanbul Havalimanını faaliyete geçirerek Çamlıca Kulesini ve camiini yaparak her iki tarafta pek çok abide eseri şehre kazandırarak bunun ilk adımlarını attık.

Bir de İstanbul'dan uzak tutulması gerekenler var. Yönetimi üzerinde yapılan her türlü kirli pazarlık bu şehri kirletir. İstanbul'u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerekir.

Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir. Her semtini sevmeye bir Ömer vakfedilen İstanbul'u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir.

Artık bu şehirde belediyecilik, sosyal medyada değil bizzat hayatın içinde yapılacak. Artık bu şehrin insanları, ihtiyaç duyduklarında belediye başkanlarının nerede olduğunu merak etmeyecekler. İşinin başında olduğunu bilecekler.

"Hiçbir iddiası olmayanlarla oyumuzu ziyan etmeyeceğiz"

Bir dönem bizim yanımızda oldukları halde şimdi sadece AKP'ye kaybettirerek CHP'ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz. Hiçbir iddiası, elle tutulur hiçbir projesi olmayanlarla oyumuzu ziyan etmeyeceğiz.