Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyümede OECD ve G20 ülkeleri arasında en iyi ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyümede OECD ve G20 ülkeleri arasında en iyi ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “OECD ekonomileri ortalama yüzde 1.7, EU27 ekonomileri ise yüzde 0.1’lik bir oranda büyüdü" dedi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Üçüncü çeyrekte ekonomimiz yüzde 5.9’luk...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “OECD ekonomileri ortalama yüzde 1.7, EU27 ekonomileri ise yüzde 0.1’lik bir oranda büyüdü" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Üçüncü çeyrekte ekonomimiz yüzde 5.9’luk bir büyüme performansı gösterirken; OECD ekonomileri ortalama yüzde 1.7, EU27 ekonomileri ise yüzde 0.1’lik bir oranda büyüdü” dedi.

2023’ün ilk 9 aylık döneminde Türkiye ekonomisinin yüzde 4.6’lık bir büyüme performansı gösterirken; OECD ülkelerinin ortalama yüzde 1.6, EU27 ülkelerinin ise 0.5 büyüme kaydettiğini belirten Yılmaz, “Açıklanan küresel büyüme verilerine göre; 3’üncü çeyrekte OECD ve G-20 ülkeleri arasında en iyi büyüme performansı gösteren birinci ülke konumundayız. 9 aylık dönemde ise OECD ülkeleri arasında en iyi büyüme performansı gösteren ikinci ülke, G-20 ülkeleri arasında ise 3’üncü ülke konumundayız” değerlendirmesinde bulundu.