Cumhurbaşkanlığı sistemiyle cehalet kurumsallaştı

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle cehalet kurumsallaştı
Gelecek Partisi kuruluşunun 2. yıldönümünde İstanbul’da geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, “Kimimizin evi kurşunlandı, kimimiz sokak ortasında saldırıya uğradı” diyerek yolda karşılaştıkları...

Gelecek Partisi kuruluşunun 2. yıldönümünde İstanbul’da geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, “Kimimizin evi kurşunlandı, kimimiz sokak ortasında saldırıya uğradı” diyerek yolda karşılaştıkları baskıları anlattı. Sistemi eleştiren Davutoğlu, “Ülke temel ekonomi bilgisinden yoksun bir kadro tarafından yönetilmektedir. Ülkeyi tek bir akla teslim eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile cehalet kurumsallaşmıştır” dedi.

Ahmet Davutoğlu liderliğinde 12 Aralık 2019 tarihinde kurulan Gelecek Partisi, ikinci kuruluş yıldönümünü İstanbul’da düzenlenen törenle kutladı. Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde ‘Korku yok ümit var’, ‘Türkiye’de gelecek var’ sloganıyla gerçekleştirilen programda Müslüm Gürses’in “Biz babadan böyle gördük” şarkısından uyarlanan ‘Biz hocadan böyle gördük’ şarkısı çalındı. Salonda, ‘10 milyon af istiyor’, ‘Ceza indirimi istiyoruz’ dövizleri açıldı.

SEÇİM VURGUSU
Gelecek Partisi’nin ikinci yılına özel hazırlanan video klipte Türkiye’nin seçim dönemlerine vurgu yapılarak, “2023 seçimleri” işaret edildi. Video klibin ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, “Ülkenin karamsarlığa boğulduğu bir dönemde cesaret ve samimiyetle biz varız” sözleriyle konuşmasına başladı.

‘ONLAR GİDECEK BİZ GELECEĞİZ’
Bundan iki yıl önce 152 kurucularıyla birlikte çıktıkları zorlu yolda çok sayıda baskıya maruz kaldıklarını anlatan Davutoğlu, “En sonunda kuruluş günümüz olan 12 Aralık için mutabakat sağladığım Haliç Kongre merkezinde yıldönümü kutlamamıza da otobüsümüzün davet anonsu yapmasına da engel çıkarıldı” diye konuştu. Konuşması sık sık “Onlar gidecek Gelecek gelecek” sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, “Evet onlar gidecek biz geleceğiz” dedi.
Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

DÜŞÜN ARTIK BU MİLLETİN YAKASINDAN
Son yıllarda da “milli bekamız tehlikede” söyleminin örtmeye çalıştığı otoriter yolsuzluk düzeninin kıskacı altındayız.

Düşün artık bu milletin yakasından. Her seferinde devletin sahibi, mülkün hâkimi edasıyla herkese parmak sallayan Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum: Önce parmaklarınızı indirin ve sonra bilin ki, sizin bu devletteki payınız 84 milyonda birdir, ne eksik ne fazla. Milliyetçiliği hamaset aracı olarak istismar eden Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli, her fırsatta millete salladığınız parmaklarınızı bu güç merkezlerine sallayabilseydiniz bu zillet dönemi yaşanmazdı.

Unutmayın; devletin itibarı racon kesmekle, hamaset yapmakla, slogan atmakla değil, bilgiyle, vakarla ve devlet nezaketi ile korunabilir. Ülkeyi ümitle değil korkuyla, muhabbetle değil baskıyla, şeffaflıkla değil yolsuzlukla yöneten bu iktidar sizin oylarınızla değiştiğinde devlet asla zaafa düşmeyecektir.