Cüneyt Özdemir anlattı: İşte Sedat Peker ve Muhammed Yakut arasındaki benzerlik ve farklar

Cüneyt Özdemir anlattı: İşte Sedat Peker ve Muhammed Yakut arasındaki benzerlik ve farklar
Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medyada videolar yayınlayan "Delilerin Delisi" lakabıyla tanınan Diyarbakırlı Muhammed Yakut ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki benzerlik ve farkları anlattı. Özdemir, Youtube'da...

Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medyada videolar yayınlayan "Delilerin Delisi" lakabıyla tanınan Diyarbakırlı Muhammed Yakut ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki benzerlik ve farkları anlattı.

Özdemir, Youtube'da yaptığı canlı yayında, peş peşe yayınladığı videolar ile dikkati çeken Muhammet Yakut ile Sedat Peker arasındaki benzerlik ve farklılıkları sıraladı.

Sözlerine Muhammed Yakut ve Sedat Peker'in neden video yayınladığını sorgulayarak başlayan Özdemir, şunları söyledi:

"İKİSİNİN DE ORTAK HEDEFİNDE MEHMET AĞAR VE SÜLEYMAN SOYLU BAŞI ÇEKİYOR"

"Sedat Peker bunları neden anlattığını açıkladı. 'Benim evim basıldı, siz bana bunu ettiniz. Kızımın gözyaşını yere döktürmem. bunu size hesabını soracağım' diye yola çıktı. Açık söyleyeyim Muhammed Yakut neden yola çıktı, 5 videosunu izledim henüz bir cevap bulamadım. Ama bazı benzerlikler ve farklılıklar var. 

Her iki isim de yeraltı dünyasını biliyor, hakimler. Ama farklı yönlerine hakimler bence. Sedat Peker daha milliyetçi bir kökenden geliyor. Muhammed Yakut daha Kürt kimliğini hatta gayet de muhafazakar, Kuran'ı okuduğunu söylüyor, İslam'ı dikkate alıyor ama HÜDA PAR'a da küfretmekten çekinmiyor. O çizgide de değil. 

İş dünyasına, siyasetçilere hatta gazetecilere, şov dünyasına bir şekilde hakimler. Her ikisinin de MİT'le, istihbarat dünyasıyla farklı şekillerde irtibatı olmuş. İkisinin de anlattıklarında bunu da çok net bir şekilde görüyorsunuz. İkisi de 90'lı yılların o ideolojisine hakimler. Ne konuşuldu, ne yapıldı, o faili meçhul cinayetler, Ömer Lütfü Topal cinayeti gibi her ikisinin de bilgisi var. Anlattıkları doğru yada yanlış o dönemi yaşamışlar.

İlginç bir şekilde her ikisi de devlete kızgın. Öfkeliler ve bunun yansıdığını görüyoruz. Sedat Peker daha çok belgelerle konuştu. Görüntü, ses kaydı yayınladı. Muhammed Yakut şu anda sadece bir kağıt gösterdi ama bir belge yayınlamadı.

İkisinin de son silahı bir tripod ve kamera. Sedat Peker videolarda gençliğin dilini yakalamaya çalışıyordu. Muhammed Yakut yeni yeni açılıyor.

İkisinin ortak hedefinde Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu başı çekiyor....."