‘Çürük, sürtük’e tepki

‘Çürük, sürtük’e tepki
Sosyal medyada yankı yaratan Erdoğan’ın sözlerine tepki çığ gibi büyüdü. #sürtük etiketi, Twitter’da hızla yükselerek TT listesinde 1. sıraya yerleşti. Yurttaşlar bu etiket altında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini...

Sosyal medyada yankı yaratan Erdoğan’ın sözlerine tepki çığ gibi büyüdü. #sürtük etiketi, Twitter’da hızla yükselerek TT listesinde 1. sıraya yerleşti. Yurttaşlar bu etiket altında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini dile getirdi. Öte yandan siyasilerden de Erdoğan’a tepki yağdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan, milletimize seslenmişsin. ‘Sürtükler, eşkıyalar, teröristler, çürükler, fukaralar’ havada uçuşmuş. Kadınlara küfreden sana bir tavsiyem olacak. Ağzını kapalı tutup insan sanılman, açıp tüm şüpheleri ortadan kaldırmandan iyidir.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Varsın onlar kirli siyasetlerinin, zehirli dillerinin çamurunda debelensinler. Biz inatla ve ısrarla; hürriyet için, demokrasi için, eşitlik ve adalet için mücadele edeceğiz! Ve o sandık geldiğinde bu istibdata mutlaka son vereceğiz! Hiç merak etmeyin, çok az kaldı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Edep ya hu! Sen bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak nasıl kendi vatandaşına hakaret edebilirsin? Hadi ilim, irfan eksik diyelim; bizim inancımızın temeli nezakettir, nezaket!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Tam da benim yargılandığım gün, TBMM çatısı altında Sayın Cumhurbaşkanı’nın milyonlarca insana dönük konuşmasında, burada benim ifade edemeyeceğim bir hakareti hep birlikte gördük. Bunlar çok ağır hakaretler.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Ya sen?