Dağlık Karabağ’da anlaşma

Dağlık Karabağ’da anlaşma
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanları ile Karabağ'da süren savaşın sonlandırılması için 'çok acı verici' bir anlaşma imzaladığını duyurdu.Sosyal medya hesabından açıklama yapan Paşinyan,...

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanları ile Karabağ'da süren savaşın sonlandırılması için 'çok acı verici' bir anlaşma imzaladığını duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Paşinyan, savaşın dün gece 01:00 itibari ile sona ereceğini aktardı. Paşinyan, "Anlaşma benim ve halkım için inanılmaz derecede acı” ifadelerini kıllandı. Başbakan, kararı askeri durumun derin analizi sonrası aldığını vurguladı.
Anlaşmanın bir zafer olmadığını kaydeden Paşinyan, önümüzdeki günlerde bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştireceğini duyurdu.
RUSYA’DAN AÇIKLAMA
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Azeri ve Ermeni taraflarının Rus barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ'da görev alması konusunda uzlaştığını duyurdu. Putin, Azeri ve Ermeni askeri güçlerinin şimdiki pozisyonlarında kalacağını ifade etti.
Azerbaycan son olarak Şuşa kentinin kontrolünü ele almıştı.

AZERBAYCAN ‘YANLIŞLIKLA’ RUS HELİKOPTERİNİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı dün akşam saatlerinde, Ermenistan'da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düştüğünü, helikopterin taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğunu duyurdu. Bakanlık olayda iki kişinin öldüğünü kaydetti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, helikopterin kendileri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklayarak Rusya'dan özür diledi.