Daha önce tutuklanmasına neden olmuştu: Gazeteci Müyesser Yıldız'ın kaleminden yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak!

Daha önce tutuklanmasına neden olmuştu: Gazeteci Müyesser Yıldız'ın kaleminden yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak!
Libya'ya gidecek korgeneral olarak Metin Gürak'ın adını yazdığı için 5 ay tutuklu kalan gazeteci Müyesser Yıldız'ın, daha önce Gürak'ın Genelkurmay Başkanlığına atanabileceğini de duyurması nedeniyle yine "devletin gizli...

Libya'ya gidecek korgeneral olarak Metin Gürak'ın adını yazdığı için 5 ay tutuklu kalan gazeteci Müyesser Yıldız'ın, daha önce Gürak'ın Genelkurmay Başkanlığına atanabileceğini de duyurması nedeniyle yine "devletin gizli bilgilerini ifşa" suçlamasıyla ceza alıp almayacağı sorusu akıllara geldi.

Müyesser Yıldız, 2020'nin haziran ayında, "Devletin gizli bilgilerini temin ve ifşa" suçlamasıyla tutuklanıp 5 ay hapis yatmıştı. Tutuklamaya gerekçe ise Korgeneral Metin Gürak'ın Libya'ya gönderileceğini yazmasıydı.

Yıldız, 10 Haziran'da kaleme aldığı yazısında, bu defa Gürak'ın Genelkurmay Başkanlığı için atanabileceğini yazdı. Bugün gerçekleştirilen YAŞ toplantısında bu atamanın yapılması, Yıldız'ın yazısını yeniden gündeme getirdi.

Gazeteci Yıldız'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Takip ettiyseniz, benim de Metin Gürak’la bir anım var.

Bilindiği gibi, Haziran 2020’de “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındım. Ama daha gözaltındayken suçun nevi değiştirilip, “Devletin gizli bilgilerini temin ve ifşa” ile suçlanıp tutuklandım. 5 aylık tutuklamanın ardından yapılan yargılamanın sonucunda ise “gizli bilgiyi temin ve açıklamaktan” 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. İstinaf da bu cezayı itiraz yolu kapalı olmak üzere onadı.

Sözkonusu cezanın yegâne delili ise Erdoğan’ın, “Libya’ya bir korgeneralimizi göndereceğiz” açıklamasından sonra 20 Ocak 2020’de, o korgeneralin Metin Gürak olduğunu yazmış olmam sayıldı. Oysa gözaltına alınmamdan 5 ay öncesine ait bu yazı yalanlanmadığı gibi, yazıya erişim yasağı bile getirilmemişti.

Bu hatırlatmalardan sonra şu kulis bilgisini aktarayım:

Ağustos’taki Şura’da Musa Aysever’in emekli edileceği, Genelkurmay Başkanlığına da Metin Gürak’ın atanacağı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ise halen 1. Ordu Komutanı olan Ali Sivri’nin veya Genelkurmay 2. Başkanı Selçuk Bayraktaroğlu’nun getirilebileceği tahmin ediliyor.

İnşallah yine “Devletin gizli bilgisini temin etmek ve açıklamakla” suçlamazlar!.."