Dali sergisi online erişime açıldı

Dali sergisi online erişime açıldı
Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 20 Eylül 2008 – 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirdiği “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisini online erişime açtı.“İstanbul’da Bir Sürrealist:...

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 20 Eylül 2008 – 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirdiği “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisini online erişime açtı.
“İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” çevrimiçi sergisinde; Dalí’nin oluşturduğu eserlerinin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alıyor. Sanatçının 20. yüzyıl başında farklı sanatsal akımların etkisi altında gerçekleştirdiği çalışmalar, sürrealizme dahil olduğu yıllara ait eserler, bu akıma getirdiği geniş açılımın örnekleri ve yaşamının sonunda tekrar klasisizme döndüğü süreç, bilgilendirici metinler eşliğinde sunuluyor.
DigitalSSM arşiv kaynaklarıyla hazırlanan “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisine, SSM web sitesi, sosyal medya hesapları ile Youtube kanalından erişilebiliyor.