“Daltonlar Çetesi, feci şekilde kaybediyor”

“Daltonlar Çetesi, feci şekilde kaybediyor”
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerle ilgili paylaşımlar yaptı. Cumhur İttifakı’na ilişkin “Sipariş anketleri...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerle ilgili paylaşımlar yaptı. Cumhur İttifakı’na ilişkin “Sipariş anketleri piyasaya sürerek ‘kazanıyoruz’ havası yaydıklarına bakmayın” diyen Demirtaş, “Daltonlar Çetesi feci şekilde kaybediyor. Moralle, coşkuyla, inançla mücadeleyi büyütmeye devam edin. Siz varken Red Kit’e gerek yok” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM AKŞAMI SIFIRI GÖRÜRSÜN”
Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kronometre sıfırlandı” açıklamasına da tepki göstererek “Aklınca 2018’de kronometreyi sıfırlamış, dört dönem için kendine yol yapıyor. Seçim akşamı halk senin kronometreni durdurunca sıfırı görürsün. Bu işler, para sıfırlamaya benzemez” mesajını paylaştı.

“İKTİDAR, KOBANİ’YE SALDIRI PLANI YAPIYOR”
Demirtaş, başka bir paylaşımında ise “İktidar, seçim öncesi Kobani’ye saldırı planı yapıyor” iddiasını dile getirerek “Muhalefetin en büyük sınavı, bu sinsi plan karşısında alacağı tutumdur” dedi. Demirtaş “Eğer Erdoğan kazanacak adaysa ne diye 170 bin oyu olan HÜDA-PAR’ı da ittifaka katmak için çabalıyor? AKP + MHP + BBP + Vatan Partisi + HÜDAPAR. Sizce bunları bir araya getiren şey ne olabilir? Ağır bir suç ortaklığı mı? Yoksa yeni bir savaş planının ön hazırlığı mı? Memleket sevdası olmadığı kesin” açıklamasını yaptı.