Danışman krizine CHP'den çözüm: Sosyal medya hesapları kontrol edilecek

Danışman krizine CHP'den çözüm: Sosyal medya hesapları kontrol edilecek
CHP MYK'nın dünkü toplantısında yeni danışman görevlendirmelerinden önce sosyal medya hesaplarını kontrol etme kararı alındı. CHP'de dün gerçekleştirilen MYK toplantısında, “danışman krizi” değerlendirildi. MYK üyeleri...

CHP MYK'nın dünkü toplantısında yeni danışman görevlendirmelerinden önce sosyal medya hesaplarını kontrol etme kararı alındı.

CHP'de dün gerçekleştirilen MYK toplantısında, “danışman krizi” değerlendirildi. MYK üyeleri bu tartışmada parti içerisinde bulunan isimlerin yaptığı değerlendirmelerin partiye zarar verdiği ve kamuoyunda partiye olan güvenin sarsıldığı yorumunu yaptı. MYK üyelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, “Doğru söylüyorsunuz” yanıtını verdi.

Medyascope'dan Cansu Timur'un haberine göre, bir MYK üyesi

4 Haziran’da tüm danışmanların görevine son verildiğini hatırlatarak, danışman konusunda eski ve yeni sistemin farkını şöyle anlattı:

“Danışman konusunda Kemal Bey’in atama usulünde değişiklik yapıldı. Kemal Bey eskiden danışacağı kişileri danışman olarak atamıyordu. Partide kurultay yapılıp MYK, PM belli olduktan sonra tüm kademeler doldu. Kemal Bey gittiği illerde kanaat önderleri ile oturdu, etkili isimlerle tanıştı. O etkili isim oy getirecek. CHP’de görev almak istiyor, onun görev almasının yolu danışmanlık yazısını yazıp vermekti. Danışmanlar oy da getirdi. O insanlar orada çalıştı. Seçimden sonra genel başkan MYK’nın da önerisiyle danışman usulünü değiştirmeye karar verdi. Artık danışılacak kişiler danışman olarak görev alıyor. O günden beri bu arkadaşlar danışman değil.”

Yeni danışmanların sosyal medyalarına bakılacak 

Kılıçdaroğlu seçimlerden sonra tüm danışmanların görevlerine son verdi ve ondan sonra da altı kişiyi yeni danışman olarak görevlendirdi. Yeni atanan ve aktif olarak çalışan danışmanlar şunlar: 

“Özgür Yici, Engin Özkoç, Hacer Foggo, Namık Tan, Recep Cengiz, Mustafa Bilgiç.” 

MYK toplantısında, “Danışman krizi”nin ardından CHP göreve getirilecek olan danışmanların sosyal medyalarına bakma kararı aldı. Buna göre danışmanlar göreve getirilmeden önce Kılıçdaroğlu’na rapor sunulacak. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok sayıda danışman görevlendirmiş, bazı danışmanlara yönelik eleştiriler üzerine de Kılıçdaroğlu’nun tüm danışmanlarının görevlerine son verildiği, ihtiyaca göre de sınırlı sayıda yeni danışman görevlendirmesi yapılacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta, daha önce AKP’den Batman Belediye Başkan aday adayı olan Perinaz Mahpeyker’in Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olarak resmi yazıyla 26 Mayıs 2023’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. Mahpeyker’in Kılıçdaroğlu ve Atatürk aleyhine olan sosyal medya paylaşımlarının açığa çıkması üzerine önce “Böyle bir danışmanın olmadığı” açıklaması yapılmış, ardından da 28 Mayıs seçiminden hemen önce atama yapıldığı, seçimden sonra diğer danışmanlar gibi Mahpeyker’in de görevine son verildiği duyurulmuştu.