Dava ertelendi: Hıçkıra hıçkıra ağlatacağız

Dava ertelendi: Hıçkıra hıçkıra ağlatacağız
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava dün görüldü. İmamoğlu'nun avukatlarının...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava dün görüldü. İmamoğlu'nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi. Duruşma 21 Eylül'e ertelendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugünkü duruşma sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Türkiye'de böyle bir davanın olması, yapılması, sürdürülmesi, iddia makamının daha önce ortaya koyduğu cezayla ilgili tarif utanç verici" dedi.

Daha sonra CHP yetkilileriyle birlikte kameraların karşısına çıkan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLATACAĞIZ
İmamoğlu, "Bir İçişleri Bakanı, seçimle yönetim değişince neden ağlar? Neyi kaybetti de ağladı? Herkesin bunu düşünmesi, anlaması lazım. Alıştılar ağlamaya, önümüzdeki seçimde de inşallah onları hep birlikte hıçkıra hıçkıra ağlatacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Bu davada 4 yıla kadar hapsim ve siyasi yasaklı olmam istendi. Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile talihsizlik. Bu talihsizliğin yaşanması hepimizi üzmüştür" diye konuştu.

TOPLUMU GERMEK İSTİYORLAR
İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu… Son bir ayda Gezi'de yıllarca hapis cezası verilmiş yol arkadaşlarım var içinde… Yine Kaftancıoğlu davası var… Genel Başkanımız (Kemal) Kılıçdaroğlu'na, ana muhalefet partisinin genel başkanına yapılan linç girişiminde bulunan cezalarla kıyaslıyoruz…

Bu yapılanların yegane sebebi var, toplumu germek istiyorlar. Geçmişte samimi duygularla bu siyasilere oy veren vatandaşlarımız, kendi siyasi kadroları bile yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorlar.”

Duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise mahkemede duruşmayı takip etti.

Çok sayıda milletvekili, basın mensubu ve avukatın izlediği duruşma, salonun yeterince büyük olmaması nedeniyle geç başladı.

Vekalet yetkisi olmayan avukatların salonu terk etmesi istendi.

Duruşma, İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat'ın, esas hakkındaki mütalaa karşısındaki savunması ile başladı. Avukat Polat, duruşmada reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme Polat'ın talebini reddetti.

Duruşmada savcı, "Esas hakkındaki mütalaadan sonra celse arasında dosyaya uzman raporu sunulduğu görülmüştür. Tanıkların dinlenmesi için süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, iddia makamının talebinin kabul edilmesine karar vererek duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.