Davutoğlu: Erdoğan sessiz kalmamalı

Davutoğlu: Erdoğan sessiz kalmamalı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Tümgeneral Mehmet Dişli’yle ilgili yaptığı açıklamalarının ardından, kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Tümgeneral Mehmet Dişli’yle ilgili yaptığı açıklamalarının ardından, kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı böyle itham karşında sessiz kalamaz, kalmamalı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Tümgeneral Mehmet Dişli’yle ilgili yaptığı açıklamalarının ardından, kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı böyle itham karşında sessiz kalamaz, kalmamalı” dedi. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın mezarlarını ziyaret eden Davutoğlu, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bahçeli’nin, Gelecek Partisi’nin isminin FETÖ tarafından tespit edildiği iddiasının çok çirkin bir itham olduğunu söyleyen Davutoğlu, “FETÖ’yle PKK ile mücadelede bütün varlığını ortaya koymuş bir Başbakana böyle bir itham yapılmaz. Daha acı olan bütün mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz devlet yetkilileri sayın Bahçeli’nin bu ithamına karşı da sessiz kaldılar” sözleriyle tepki gösterdi.
Akın Öztürk’ün görev değişiminde MİT’ten gelen raporların etkisinin olduğunu ifade eden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte kendisinin FETÖ’nün listelerinde en baş hedefte olduğunu söyledi. “Böyle bir suçlama yapılırsa da, o kişinin kendisinin bu yolda nasıl mücadele ettiğini anlatmak bir vazife halini alır” diyen Davutoğlu, “Mehmet Dişli ile ilgili yaptığım açıklama bir anda ortaya çıkmış bir açıklama değil, herkes söylediği söze dikkat etsin. Bize böyle bir itham karşısında susmak yakışmaz” ifadelerini kullandı.