Davutoğlu, iktidarın Kanal İstanbul ile suç işlediğini söyledi

Davutoğlu, iktidarın Kanal İstanbul ile suç işlediğini söyledi
İstanbul’u korumak vatanı korumak gibiGelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne dahil olan  müteahhitlerin suç işlediğini belirterek "Devletle sözleşme yaptığınızı düşünmeyin sözleşme yaptığınız...

İstanbul’u korumak vatanı korumak gibi

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne dahil olan  müteahhitlerin suç işlediğini belirterek "Devletle sözleşme yaptığınızı düşünmeyin sözleşme yaptığınız iktidar gittiğinde bu maliyet size ödetilir" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener de projeye katılmak isteyenleri uyararak, iktidara geldiklerinde “Tek bir kuruş bile ödemeyiz” demişlerdi.

Kırklareli 1. Olağan İl Kongresi'nde konuştan Gelecek Partisi kurucu Başkanı Davutoğlu, Kanal İstanbul'un İstanbul ve Trakya için deprem, ekoloji ve güvenlik gibi birçok alanda tehdit oluşturduğunu da belirterek, " Kanal İstanbul yapılırsa Edirne ve Kırklareli sınırı İstanbul'dan kopacak. İstanbul'u korumak vatanı korumak gibidir" değerlendirmesi yaptı.

'BU İKTİDAR GİTTİĞİNDE…”

Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi için 'suç işliyorsunuz' diye seslendi:

"Yapım ihalesi yapılmamış bir projeyi başlatmak suçtur. Maliyeti değişen yerde ihalenin değişmesi gerekir. Müteahhitlere sesleniyorum sakın ha devletle sözleşme yaptığınızı düşünmeyin sözleşme yaptığınız iktidar gittiğinde bu maliyet size ödetilir."

Kanal İstanbul projesine ayrılacak kaynaklarla Ergene projesi, GAP, Konya Ovası projelerinin bitirileceğini söyleyen Davutoğlu, "Ama onların niyeti vatanı ihya etmek değil kendi ceplerini abad etmek" diye konuştu.

Davutoğlu, Kırklareli sokaklarında dolaştığını ve bu şehrin istiklalin ve onurun ne demek olduğunu iyi bilen illerden olduğunu belirterek "Son gördüklerimiz ve yaşadıklarımız milletimizin, devlete, hukuka, insana, siyasetçiye olan güveni sarsmış" dedi.