Davutoğlu: samimiyet yok Karamollaoğlu: önemsemiyorum

Davutoğlu: samimiyet yok Karamollaoğlu: önemsemiyorum
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yapılırken, Karamollaoğlu, ‘yeni Anayasa’ çalışmalarına ve İnsan...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yapılırken, Karamollaoğlu, ‘yeni Anayasa’ çalışmalarına ve İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişikin, “Kusura bakmasınlar ama şahsen önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek, yeri geldiğinde gerekli ama esas olanı mevcut kanunlara uymak. Zihniyet değişmeden, kanunların değişmesi hiçbir şey ifade etmiyor” dedi. Davutoğlu da, “Sivil anayasa olacaksa önce düşünce özgürlüğünü, insan onurunu esas alacaksınız. Sayın Erdoğan çerçeve oluşturmaya çalıştırıyor kendince, sınırları da Sayın Bahçeli çiziyor. Var olan anayasayı tanımadığınızı söylüyorsunuz uygulamada» diye konuştu.
Davutoğlu, İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin de, “Ben ortada ne iyi niyet, samimiyet, ne de halde tavırda eylem planına uygun bir tavır görüyorum. Niyet gündem değiştirmek. Bugün Türkiye’deki korku ikliminin sorumlusu sizsiniz, önce onu dağıtın” yorumunu yaptı.