Davutoğlu'na 'Davanı satmayacaktın' demişti: AKP'li belediye başkanı Yeniden Refah'a geçti

Davutoğlu'na 'Davanı satmayacaktın' demişti: AKP'li belediye başkanı Yeniden Refah'a geçti
AKP'li Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, belediye başkanlığına yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldı. Çöl'ün, Ahmet Davutoğlu'na "Davanı satmayacaktın" sözleri ise sosyal...
AKP'li Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, belediye başkanlığına yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldı. Çöl'ün, Ahmet Davutoğlu'na "Davanı satmayacaktın" sözleri ise sosyal medyada gündem oldu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Çöl, yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldı.

Yeniden Refah’tan aday olmasına ilişkin yaptığı açıklamada AKP'den aday gösterilmeyerek haksızlığa uğradığını savunan Çöl, şunları söyledi:

“Çok kıymetli hemşehrilerim; Sizlerin teveccühü ile 30 yıl sonra Sandıklı Belediye Başkanlığına üst üste 2 defa rekor oyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak sayısıyız eser ve hizmetleri ilçesine kazandırmış bir başkanken 2024 Belediye başkanlığı aday belirleme sürecinde ilçemizde yapılan tüm anket çalışmalarında açık ara farkla birinci çıkmış olmama rağmen karalama kampanyaları, masa başı entrikaları ve manipüle edilmiş anket sonuçları sebebiyle yıllarca gönül verdiğim partimden aday gösterilmedim.

Sandıklı milliyetçiliği yaparak sizlerin emanetini koruduğum ve Sandıklıdaki kamu kurum ve kuruluşlarında ve belediyemizde kendi ilçemizin evlatlarının çalışması gerektiğini savunduğum için kişiselleştirilmiş siyasi çıkar çatışmalarıyla haksızlığa uğratıldım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan saygım sevgim ve muhabbetim bakidir. Hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum Sandıklılı hemşehrilerimin yoğun ısrarlarına kayıtsız kalamayarak Kıymetli merhum Prof . Dr. Necmettin Erbakan hocamızın evladının kurucusu ve genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisinin davetine icabet ederek 2024 Yerel seçimlerinde Sandıklı Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı adayıyım . Bu kadim şehrin kaderini Sandıklı halkı belirleyecektir. Sizleri Allah’a kendimi size emanet ediyorum. Sandıklımıza hayırlı olsun.”

"Utanmaz adam"

Çöl'ün Yeniden Refah'a geçmesinin ardından ise geçmişte AKP'den ayrılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na yönelik sosyal medya paylaşımları gündem oldu. Çöl, Davutoğlu için, "'Nefsimi ayaklar altına alırım, asla dava arkadaşlarımın kalbini kırmam' dedikten sonra davasını satan Ahmet Davutoğlu’na halk cevabını çoktan verdi. 'Davanı satmayacaktın!' Vatandaşlarımız adına soruyorum, ne karşılığında davanı sattın?” ifadelerini kullanmıştı.

Tepkilerin ardından Twitter hesabını kapatan Çöl'e tepki gösteren gazeteci İsmail Saymaz,  "Twitter’da AKP'li olmayanları ve Erdoğan’ı eleştirenleri ihanetle suçlayan Sandıklı’nın trol Belediye Başkanı Mustafa Çöl, üçüncü kez aday gösterilmeyince Yeniden Refah’a geçmiş. Geçerken de, eski yazdıkları önüne konmasın diye Twitter hesabını kapatmış. Utanmaz adam" ifadelerini kullandı.