DAYAK SÖZLEŞMESİ

DAYAK SÖZLEŞMESİ
Türkiye’deki kadın hakları örgütleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından kadına yönelik şiddeti protesto etmek için birçok kentte gösteri düzenledi. Kadın Cinayetlerini...

Türkiye’deki kadın hakları örgütleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından kadına yönelik şiddeti protesto etmek için birçok kentte gösteri düzenledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Muğla, Samsun ve Edirne’de binlerce kadın sokağa çıktı.
İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen eyleme katılan çok sayıda kadın, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarıyla erkek şiddetini protesto etti. Beşiktaş’taki eylemde konuşma yapan Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Her gün bir başka yerde bir başka eylemdeyiz. Bize neler reva görüyorlar. Bizler İstanbul Sözleşmesi’ne asla dokundurtmayız. O kadar öfkeliyiz ki bir adım geri gitmeyeceğiz. Kadınları çok hafife alıyorlar. Hiç tanımadığımız bir kadının dövizini taşıyoruz. Artık yeter. Yaşamak istiyoruz” dedi.
İZMİR’DE POLİS MÜDAHALESİ
İzmir’de kadınların düzenlediği protesto eylemine ise polis müdahale etti. İzmir’deki eylemde 15 kadının gözaltına alındığı belirtiliyor.