Dediğini yap yaptığını yapma

Dediğini yap yaptığını yapma
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrasında koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan konuşmasında bir kez daha “Kalabalık etkinliklerden uzak durun” çağrısı yaptı. Ancak Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrasında koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan konuşmasında bir kez daha “Kalabalık etkinliklerden uzak durun” çağrısı yaptı. Ancak Erdoğan’ın sosyal mesafesiz Giresun mitingi, Erdoğan’ın partisinin milletvekilinin 1500 kişilik düğünü ve son olarak Erdoğan’ın bir bürokratının düzenlediği düğün yemeği yasaklar konusunda ayrımcılık yapıldığı eleştirilerini beraberinde getirdi.
İçişleri Bakanlığı nikahları 1 saatle sınırlandırdı, düğün törenlerini ve toplu etkinlikleri yasakladı. Ancak bu genelgeye Cumhurbaşkanı bile uymuyor. Devamlı “Vazgeçin bu dönem düğünlerden, yemekli mesarimlerden” açıklaması yapan Erdoğan’ın, Giresun’da düzenlediği sosyal mesafenin sıfırlandığı miting sonrası kalabalık düğün fotoğrafları bir bir paylaşılıyor.
YİNE KALABALIK ETKİNLİK UYARISI
Dünkü açıklamasında denetimlerin sıkılaştırılacağını ve toplu taşımada ayakta yolcu alınmayacağını belirten Erdoğan, “Kalabalık etkinliklerden uzak durmadığımız, kurallara uymadığımız sürece ne açtığımız hastaneler ne cezai tedbirler bizi virüsten koruyabilir” şeklinde konuştu.
AK PARTİ’Lİ VEKİL ÇAĞRIYA UYMADI
Geçen hafta sonu ise oğlunun 1500 kişilik düğünü için koronavirüs yasaklarını delen AK Parti Kocaeli Miletvekili Cemil Yaman’ın yaptığı açıklama pes dedirtmişti. Yaman, “Pişman değilim. Duyup gelenler oldu. Gelene ‘gelme’ diyemem ki. Yemek ikramı da yaptık. Yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler” ifadelerini kullanmıştı.
SON VAKA BÜROKRATTAN
Son olarak da Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın Konya’da evlenen oğlu için Mersin’de düğün yemeği düzenlediği iddia edildi. Bahçacı iddiaları yalanladı ancak davetle ilgili WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı.
Sözcü’nün haberine göre, yazışmalarda katılacaklardan isim ve sayı bildirmelerinin istendiği görüldü. İddiaların ardından konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, yemeğin Bahçacı’nın oğluyla ilgisi olmadığı söyledi. Bunlara rağmen olayla ilgili kamera görüntülerinin bulunduğu öne sürüldü.