Define avı bitti: 1 milyon dolarlık hazine bulundu

Define avı bitti: 1 milyon dolarlık hazine bulundu
Dünyaca ünlü sanat ve antika koleksiyoncusu Forrest Fenn’in 10 yıl önce ABD’nin batısında bir yere saklayıp ‘şifrelerini’ yayınladığı 1 milyon dolarlık ünlü Rocky Mountain hazinesi bulundu. Fenn, 2010’dan bu yana yüz...

Dünyaca ünlü sanat ve antika koleksiyoncusu Forrest Fenn’in 10 yıl önce ABD’nin batısında bir yere saklayıp ‘şifrelerini’ yayınladığı 1 milyon dolarlık ünlü Rocky Mountain hazinesi bulundu. Fenn, 2010’dan bu yana yüz binlerce define avcısının ABD’de peşine düştüğü, külçe altın ve değerli taşlar içeren hazinenin birkaç gün önce bulunduğunu açıkladı. Ünlü antikacı, define avcısının kendisine bir fotoğraf gönderdiğini ve 1 milyon dolarlık (yaklaşık 6 milyon 800 bin TL) hazinenin bulunduğunu bu şekilde doğruladıklarını aktardı. Hazineyi bulan kişinin isminiyse açıklamayıp, ülkenin ‘doğusundan’ olduğunu söylemekle yetindi.
KOVALAMACA BİTTİ
Hazineyi insanları doğada keşfe çıkmaya teşvik etmek için gömen, şifreleri de 2010 yılında yayımlanan The Thrill of the Chase (Takibin Heyecanı) isimli otobiyografisinde 24 satırlık bir şiire gizleyen Fenn, hazinenin bulunmasının ardından nasıl hissettiği sorusuna şu yanıtı verdi: “Bilmiyorum, yarı mutlu yarı üzgün hissediyorum çünkü kovalamaca bitti. Aramaya katılan binlerce insanı tebrik ediyorum ve vaat edilen diğer keşiflerle ilgileneceklerini umuyorum.”