Delta katlanarak büyüyor

Delta katlanarak büyüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantının bir haftada üçe katlandığını belirterek dördüncü dalga uyarısında bulundu. Koca, Delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Geçen hafta 30 ilde 284 kişide...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantının bir haftada üçe katlandığını belirterek dördüncü dalga uyarısında bulundu. Koca, Delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Geçen hafta 30 ilde 284 kişide görülen Delta varyantı vaka sayısı, böylece 3 kat arttı. Yine geçen hafta üç ilde üç kişide görülen Delta plus varyantı ise başka kişilerde tespit edilmedi.
Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, toplam vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, son hafta sonunda ise bir önceki hafta sonuna göre yüzde 20’lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz” dedi.
AŞILAMA ORANLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Koca, artışların Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman gibi daha çok aşılama oranının düşük olduğu illerde görüldüğünü belirtti. Salgınla mücadelede aşılamanın önemini vurgulayan Sağlık Bakanı, dördüncü dalga uyarısı da yaptı. Koca, “Şu an böyle bir durum yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Bunun olmaması için tek şart aşılama. Yoğun aşılama ve toplumsal bağışıklığın sağlanması ile dördüncü dalgayı önlemek mümkün” dedi.
Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın yüzde 70 ya da 80’e ulaştığında salgının biteceğini ve normal hayata dönüleceğini belirtti.